Greška
  • [sigplus] Critical error: Insufficient memory to carry out the requested operation on root/images/galerije/izuj_se/1.jpg, 63176883 bytes required, 58720256 bytes available.

[sigplus] Critical error: Insufficient memory to carry out the requested operation on root/images/galerije/izuj_se/1.jpg, 63176883 bytes required, 58720256 bytes available.

 

Teodora Ristovski

 

IZUJ SE

 

Režija: Petar Ristovski
Kompozitor i aranžer: MTeodora Ristovski
Koreograf: Miloš Jadžić
Dizajn zvuka: Nenad Mandić
Dizajn svetla: Milomir Dimitrijević
Ton majstor: Miloš Udovčić
Balet: Nina Zdravković, Sunčica Simić, Helena Petrović,
Milena Rašuo


Igraju: Teodora Ristovski, Bojana Grabovac, Pavle Jerinić,
Miloš Jadžić, Slobodan Aleksić

 

Produkcija: Ludum Ludum trupa

 

Trajanje: 90 min, uzrast: od 11 do 100 god.


 


,, Izuj se " je autorski komad osnivača i člana trupe Ludum Ludum, Teodore Ristovski.

Ova tragikomedija je aktuelno, moderno delo koje nema imperativan ton, već ciničnu konstataciju o situaciji u našem društvu danas. Radnja je smeštena u jedno pozorište, ali se značenje prostora vrlo lako može preneti na bilo koji drugi kolektiv. " Izuvanje " simbolično predstavlja smenu generacija, mladih koji čekaju u redu za posao i starijih koji se grčevito drže svog radnog mesta bežeći od penzije.

,, Izuj se " je priča o velikoj zvezdi koja ne želi da se odrekne slave i publike. Ova individualna priča predstavlja okosnicu predstave. Komad se na ironičan i duhovit način igra sa činjenicom o nezaposlenosti i nedostatku prilika za dokazivanjem mladih. ,, Izuj se " predstavlja nov žanrovski pravac koji već četiri godine uspešno neguje Ludum Ludum trupa. Premijera predstave bila je u januaru 2016. godine u Beogradu. Do sada je učestvovala na takmičarskim pozorišnim festivalima u Skoplju " Faces Without Masks " (april 2016.), Teodora Ristovski dobila je nagradu za najbolje glumačko ostvarenje u istoimenoj predstavi, dok je na domaćem pozorišnom festivalu " Štrih " u Beogradu (maj 2016.), predstava ,, Izuj se " odnela je nagradu pubilke za najbolju predstavu festivala, Petar Ristovski je dobitnik nagrade za najbolju režiju, Bojana Grabovac za najbolju sporednu žensku ulogu, Pavle Jerinić za najbolju sporednu mušku ulogu i Teodora Ristovski za najbolju glavnu žensku ulogu. Predstava ,, Izuj se " pravo je osveženje domaće pozorišne scene, namenjena svim uzrastima i vredi je pogledati.

 

{gallery}izuj_se{/gallery}