Представа заснована на старој немачкој легенди о Лорелај
Луткарски спектакл за целу породицу

 

РЕЧНА СИРЕНА

 

 

Аутор: Тодор Валов
Дизајн лутака, сценографије и костима:
Наталија Гочева
Композитор: Пламен Мирчев-Мирона
Лектор: Дијана Маројевић-Диклић

Играју: Јован Поповић, Горан Поповић,
Зоран Тодоровић,Нела Николић,
Љиљана Живић и Ивана Тодоровић

 

 

Трајање: 45 мин, узраст: 5+ год.

 

Лепа девојка Лора живи у скромном рибарском селу на обали реке Рајне. Сви су заљубљени у њу и очарани њеним лепим гласом и њеном песмом. Једнога дана, она сретне младог грофа и пронађе своју праву љубав. Млади гроф не одржава своје обећање и заклетву верности љубави према Лори због мајке, старе грофице. Када сазна да је млади гроф верен за младу војвоткињу, несрећна и очајна Лора покушава да скочи у реку, али Бог реке Рајн, користећи њен очај, привлачи је на своју страну и претвара је у речну сирену. Зао Бог Рајн жели да људски род пати . Лађаре, морнаре и трговце сирена Лорелај, својим очаравајућим песмама, намамљује у смрт. Али...када угледа чамац свога оца и љубљеног младог грофа како прилазе опасној стени, Лора поново осети милост и тражи од Бога Рајна да спаси њихов живот. Гневни Бог Рајн претвара двоје заљубљених у галебове, чије душе вечно остају заједно.

Снага љубави двоје заљубљених, уништава злог Бога Рајна, а њихове искре љубави , како легенда каже , још увек живе тамо на стени.

Реч редитеља: Представа показује да када лаж, подлост и похлепа заживи у личности или у друштву, увек доноси муку, убијајући срећу и радост у животу. Али, када љубав надјача....постаје и остаје вечност.

Тодор Валов